Repetities:

Behalve in de schoolvakantieperiodes, repeteert het koor op donderdagavond, van 20.00 – 22.00 uur. Met ingang van het seizoen '21/'22 is dit in een gymzaal van het Ichthus Lyceum, Wolff en Dekenlaan 1 in Driehuis.

De leden van het koor willen zich blijven inzetten om het niveau van het koor steeds iets verder te verhogen. Echter onder één belangrijke voorwaarde:

“Het moet wél leuk blijven!”. Naast presteren is gezelligheid dus iets dat hoog in het vaandel staat. Tijdens repetities moet er zo nu en dan ook gelachen kunnen worden en in de pauze is er voldoende gelegenheid om lekker ‘bij te kletsen’.  En is de pauze toch te kort geweest, dan bestaat natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om het gesprek na 22.00 uur nog even voort te zetten, bijvoorbeeld in café Middeloo, waar een aantal leden elke eerste donderdag van de maand samenkomt.

Tijdens de repetities begeleidt de dirigente het koor op piano.
Elke repetitie begint met een kwartiertje inzingen: met behulp van verschillende oefeningen wordt de stem ‘warm’ gemaakt.

Het oefenen van nieuwe nummers gaat in gedeelten per stemsoort, om daarna afwisselend met andere stemsoorten samen te zingen. Vervolgens oefenen we het nummer met zijn allen.

Om ook thuis te kunnen oefenen worden nieuwe nummers vaak op stemsoort ingezongen door de dirigente en digitaal aan alle leden beschikbaar gesteld.

Sinds 6 november 2021 zijn landelijk nieuwe richtlijnen m.b.t. corona van kracht. Voor de repetities heeft dit de volgende consequenties: 

  1. bij toegang wordt van ieder koorlid de QR-code (coronatoegangsbewijs) gescand.
  2. de stoelen staan op 1,5 m afstand van elkaar
  3. er wordt gerepeteerd van 20:00 tot 21:45 uur
  4. er is geen pauze, slechts een korte onderbreking waarbij iedereen blijft zitten.