2018 - heden

 

In 2018 wordt het 4e lustrum gevierd. We doen dat o.a. met een zeer geslaagd strandfeest, dat tot in de late uurtjes doorgaat.

 

501strandfeest2018

 

Na een lange voorbereiding, met optredens tijdens de RABO-fietsdag in Beverwijk en het Korenlint in Haarlem, kan het jubileumconcert worden aangekondigd.

 

502krantenartikeltwintigsteverjaardag

503posterliefdelustliefdesverdriet

 

De titel van het concert is ‘Liefde, lust en liefdesverdriet’, met daarin toepasselijke titels als:

  • Alles is liefde
  • Gimme some Lovin'
  • You're so vain
  • Send my love
  • Love yourself
  • Want zij gelooft in mij
  • Somebody to love

Het Thaliatheater in IJmuiden is twee avonden volledig uitverkocht.

 

504jubconcert2018


In 2019 is het koor uitgenodigd om deel te nemen aan de Dodenherdenking op begraafplaats Westerveld in Driehuis.

 

505dodenherdenking2019

 

Ook is Decibel weer te bewonderen tijdens het jaarlijkse Havenfestival in IJmuiden

 

506havenfestival2019

 

Het jaar wordt afgesloten met een avondvullend concert in kerstsfeer. Ondanks het slechte weer zit het historische kerkje in Oud Velsen weer stampvol.

 507kerstconcert2019

 

Zoals iedereen heeft ook Popkoor Decibel vanaf maart 2020 last van alle beperkingen als gevolg van de coronapandemie.

Waar in eerste instantie de verwachting is dat het stilleggen van de repetities een maatregel zou zijn die slechts tot de start van het nieuwe seizoen (2020-2021) zou duren, blijkt helaas na de zomer dat repeteren in koorverband er voorlopig nog niet in zal zitten.

Bestuur en dirigent gaan tegen het einde van het kalenderjaar met elkaar in overleg om te zoeken naar een manier om de repetities in enige vorm weer te kunnen opstarten. Dit leidt tot het voorstel om via ZOOM te proberen toch weer enkele nieuwe nummers in te studeren en wat oudere nummers te herhalen.

Vanaf januari 2021 wordt inderdaad via ZOOM gerepeteerd, echter steeds met slechts de helft van het koor. De ene week sluiten bijvoorbeeld de sopranen en de tenoren aan, de andere week zijn dan de alten en bassen aan de beurt. Door de weken heen worden die combinaties een paar keer gewisseld.

 

508zoomrepetitie

 

Niet iedereen is even enthousiast over deze oplossing, maar in meerderheid vindt men toch: ‘het is beter dan niets’.

De tijd wordt verder nuttig besteed om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: er wordt, met hulp van buitenaf, een website gebouwd.

Met ingang van het seizoen 2021-2022 is deze on-line.

 

509RepetitieVelserbeek20210624.JPG

 

In de maand juni daalt het aantal coronabesmettingen in Nederland fors. Zelfs zoveel dat de regering versoepelingen aankondigt voor het einde van die maand. Vooruitlopend daarop wordt besloten de laatste repetitie van het seizoen voor wie dat wil weer fysiek te laten plaatsvinden. Wel in de buitenlucht en natuurlijk op 1,5 m afstand van elkaar.

 

Bij aanvang van het seizoen '21/'22 mogen we weer binnen repeteren. We doen dit op een nieuwe locatie: een gymzaal van het Ichthus Lyceum in Driehuis. Voorlopig nog wel met wat extra ruimte tussen de stoelen, maar het voelt goed om weer 'onder dak' te zijn.

 

Helaas worden er eind november '21 opnieuw strengere coronamaatregelen afgekondigd. Als gevolg hiervan wordt er vanaf december weer via ZOOM gerepeteerd. Anders dan voor de zomervakantie komen nu elke donderdagavond alle stemsoorten aan de beurt, ieder een half uur.